Comfoo, tillräckligt bra för att användas i beredskap?

Att det varit en stor pandemi har nog ingen av oss missat, toalettpappret flög från hyllorna, kaos bildades, priserna flög i luften på vissa produkter men värst av allt var nog ensamheten. Men nu när allting har börjat bli bättre, fik och restauranger har börjat öppna, barer och fester har börjat få ett flöde så tänker vi i stället

…men tänk om….

Tänk om pandemin hade varit större än vad det var, tänk om i stället för en pandemi var det ett krig. Tänk om det inte fanns någon mat att köpa i stället för brist på toalettpapper. Vad skulle vi ha gjort då?

Enligt en undersökning av försvarets forskningsinstitut[1] (FOI) ökade mängden cyberattacker drastiskt under pandemin, något som hade kunnat ha mycket värre effekt än vad det blev. Nyligen fick Coop hålla stängt i flertal dagar då deras betalningssystem blev attackerat. Men tänk om det hade gällt alla matvarubutiker?

”Hoppas på det bästa, men förbered dig för det värsta.”

Detta ordspråk har mycket sanning i sig, att vara förberedd betyder inte alltid att man måste bygga en egen foliehatt. Utan att alltid ha ett extra ess i rockärmen. Vad skadar det om man förbereder sig lite? Göra det nu i stället för när det är för sent. Om vi räknar på att man ska förbereda sig för 4–8 dagars kris, något som bör räcka innan det kommit fram tillfälliga lösningar på problemen som uppkommit.
Så räkna med att det behövs tre liter vatten om dagen[2], ett par reningstabletter och mat.
Mat som är bra under en krissituation är tex konserver och torra varor, kaloritäta produkter så som olja, nötter och bönor.[3]

Men hur står sig Comfoo?

En påse Comfoo är detsamma som 4 dagsbehov för en vuxen person enligt det rekommenderade dagliga intaget.
Men om vi hamnar i en krissituation måste vi tänka smart och halvera mängden pulver så 1 påse räcker i 8 dagar.
Jämför vi Comfoo med ett beredskapslager så tar 3 påsar Comfoo upp ungefär samma plats som 1 veckas beredskapslager (kolla bilderna nedan). 3 påsar Comfoo innehåller tillräckligt med mat för 12 heldagar med full näring. Så vi kollar på nästan dubbla mängden dagar för samma mängd plats. Dock är inte beredskapslagret komplett i sin näring som Comfoo, men när man tänker beredskap under ett par dagar är det inte så aktuellt.


Vad blir kostnaden för att säkra upp en veckas beredskapslager?

Allt som allt pratar vi knappt 200–400 sek för att kunna livnära sig en hel vecka i kris. Mycket av informationen i detta inlägg har vi fått från Myndigheten för samhällsskydd, läs gärna mer om hur du kan förbereda dig via länken > ”om krisen eller kriget kommer”

Testa ett startpaket


[1] https://www.foi.se/rest-api/report/FOI-R–4992–SE

[2] https://www.civil.se/tips-rad/vatten/

[3] https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/livsmedel-vid-kris/matforrad

Köp Comfoo
Svenskt alternativ till Huel – skillnaden på Huel och Comfoo [2024]

Letar du efter en ersättare för ditt Huel Powder? Eller har du hittat [...]

Läs mer
5 Anledningar varför ComFoo krossar ditt proteinpulver!

Det är inte så svårt att se varför proteinpulver är en populär produkt, [...]

Läs mer
Svenskt alternativ till Plenny Shake – Jimmy Joy vs ComFoo

ComFoo, framtidsmat, huel, plenny Shake eller proteinshakes? Är du ny till dessa eller [...]

Läs mer
LIFE CAN BE COMPLICATED,
BUT FOOD DOESN'T HAVE TO BE.

Kontakt

Har du frågor om våra produkter? Kontakta oss, så hör vi av oss så snart vi bara kan.

Kontakta oss

Vad är comfoo?

Alla våra måltider är svensktillverkade och innehåller råvaror utvalda av våra nutrionister. Upptäck smaker av choklad, hallon och jordgubb!

Hitta din Comfoo Bag.

Våra produkter
GRAB LIFE BY THE WALLS.
Stäng