5 Anledningar varför ComFoo krossar ditt proteinpulver!

Det är inte så svårt att se varför proteinpulver är en populär produkt, speciellt för de som tränar regelbundet. Men är det verkligen den bästa lösningen?

Detta har vi undersökt och nu tagit fram 5 anledningar till varför ComFoo krossar ditt Proteinpulver:

Komplett näring för optimal prestation

För en person som regelbundet tränar och vill bygga muskelmassa och/eller förbättra sin fysiska prestation är alla näringsämnen avgörande. Näringen spelar faktiskt en stor roll för kroppens förmåga att återhämta, reparera och bygga muskler efter träning.
En brist på viktiga näringsämnen kan därför leda till minskad muskeluppbyggnad och trög återhämtning, vilket kan begränsa ens framsteg och utveckling. Så istället för att enbart få protein är det mycket smartare att få en balanserad mängd protein, kolhydrater, fiber och viktiga näringsämnen från ComFoo. På så sätt kan du som tränar säkerställa att kroppen får de näringsämnen du behöver för att uppnå dina mål och hålla kroppen frisk och stark.

Hög kvalitet på proteinkällan

ComFoo använder enbart högsta kvalité av protein från en blandning av Havre och ärta, detta säkerställer att vi inte behöver tillsätta syntetiska protinsyror (aminosyror) som väldigt många proteinpulver gör. Oftast använder proteinpulver den billiga proteinkällan vassleprotein (även kallat whey) och för att konkurrera med sitt pris faller kvalitén drastiskt.
En studie från 2018, publicerad i Journal of the International Society of Sports Nutrition, har till exempel visat att ärtprotein har samma biologiska värde som animaliska proteiner (1).

Färre tillsatser och kemikalier

Många proteinshakes / proteinpulver innehåller höga mängder tillsatser, kemikalier, sötningsmedel, färgämnen och artificiella smaktillsatser. Detta är något vi på ComFoo vill hålla oss långt ifrån, därför valde vi att istället höja kvalitén på alla våra råvaror till högst på marknaden för att slippa behöva kompensera med onaturliga ämnen.
Visst blir det dyrare men detta innebär också att vi inte behöver använda i närheten lika mycket sötningsmedel som andra använder då vi inte behöver dölja smaken av låg kvalité. Så att ComFoo istället för syntetiskt kan smaka så naturligt och gott som möjligt.

Bättre för magen och tarmen

Det är viktigt att ta hand om din mage och tarm eftersom det påverkar din totala hälsa och välbefinnande. En sund tarmflora har en direkt påverkan på ditt immunförsvar, hormonsystem och mentala hälsa. En dålig tarmhälsa kan orsaka en mängd besvär så som trötthet, inflammation, huvudvärk och depression.
ComFoo hjälper till att säkerställa en god tarmhälsa genom vår fibermix och näringsämnen, dessutom hjälper det till att reglera matsmältningen. Till skillnad från många proteinpulver som ofta kan orsaka besvär i magen och tarmen på grund av höga mängder laktos och socker.
Därför är det så viktigt att välja ett näringstillskott som inte bara ger dig protein, utan också en komplett näringsprofil som hjälper till att stärka din mage och tarm. För när du förbättrar din totala hälsa kommer du vara mindre sjuk och ha mer energi över till annat.
En studie från 2015, publicerad i Clinical Gastroenterology and Hepatology, har visat att en hög fiberkost har en positiv effekt på tarmhälsan och minskar risken för sjukdomar som Crohns sjukdom och ulcerös kolit (2).

Ger mer energi

ComFoo innehåller en komplett mix kolhydrater, fett och protein, vilket gör det till en bättre källa till långvarig energi jämfört med en proteinshake som bara är rik på protein. Detta hjälper till att säkerställa att du har den energi du behöver för att prestera på topp, oavsett om du tränar eller är på jobbet.
Detta hjälper dig extra mycket om du behöver äta något direkt efter träningen, då behöver kroppen all näring den kan få för att återhämta sig.

Slutsats

I sammanfattning är ComFoo ett bättre alternativ än proteinpulver hur du än kollar på det, men speciellt när det gäller att få i sig

  • Komplett näring
  • Högre kvalitet av protein / aminosyror,
  • Minska intaget av tillsatser och kemikalier
  • Förbättra magen och tarmen
  • Öka mängden energi
  • Optimera återhämtning och bygga muskler

Så letar du efter en näringsmässigt komplett produkt? Då är ComFoo det självklara valet!

Referenser:

Köp Comfoo
Svenskt alternativ till Huel – skillnaden på Huel och Comfoo [2024]

Letar du efter en ersättare för ditt Huel Powder? Eller har du hittat [...]

Läs mer
Knep för att spara tid och äta smartare!

Inledning Att äta smart innebär att välja en hälsosam och balanserad kost som [...]

Läs mer
Svenskt alternativ till Plenny Shake – Jimmy Joy vs ComFoo

ComFoo, framtidsmat, huel, plenny Shake eller proteinshakes? Är du ny till dessa eller [...]

Läs mer
LIFE CAN BE COMPLICATED,
BUT FOOD DOESN'T HAVE TO BE.

Kontakt

Har du frågor om våra produkter? Kontakta oss, så hör vi av oss så snart vi bara kan.

Kontakta oss

Vad är comfoo?

Alla våra måltider är svensktillverkade och innehåller råvaror utvalda av våra nutrionister. Upptäck smaker av choklad, hallon och jordgubb!

Hitta din Comfoo Bag.

Våra produkter
GRAB LIFE BY THE WALLS.
Stäng